Baby- en peutergroep (0-4 jaar)
KDV De Geluksvogel is gelegen in IKC de Geluksvogel te Limmel. 

Binnen dit KDV hebben we twee groepen:

Het Koekoeksnest en de Flierefluiters

De Flierefluiters is onze peutergroep, waar kinderen tussen 2 en 4 jaar worden opgevangen. Voor meer informatie over groep, klik hier.

Het Koekoeksnest is een verticale groep, waar kinderen tussen de 0 en 4 jaar worden opgevangen. Kinderen leren hier om met elkaar te spelen, te delen en rekening te houden met elkaar.

Rust, reinheid en regelmaat staan centraal voor de allerkleinsten. We sluiten daarom zo veel mogelijk aan op het dagritme dat thuis gevolgd wordt. Naarmate je kindje ouder wordt, draait hij of zij mee in het gezamenlijke VVE-dagritme. Hierbij staat leren door spelen, leren door doen en leren door ontdekken centraal. We werken elke periode met een thema dat aansluit bij de leef- en belevingswereld van je kind. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten en ontmoetingsmomenten met de peuters van de peuteropvang en de kleuters van de basisschool. Door een verticale groep met kinderen van verschillende leeftijden leren kinderen met elkaar te spelen maar ook rekening met elkaar te houden. 

Door middel van ons online dagboek, de applicatie Bitcare, kan je als ouder op elk gewenst moment van de dag zien wat je kind meemaakt bij Samen Spelen. Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer je kind heeft geslapen, gegeten, gedronken en kunnen er leuke foto’s gedeeld worden.

In onze groep is er dagelijks plaats voor 16 kinderen. Er werken vaste pedagogisch medewerkers. Zo is er elke dag voor je kind en voor jou als ouder een vertrouwd gezicht in de groep.

Openingstijden
Het Koekoeksnest is voorlopig geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7:30 uur tot 18:00 uur. Bij voldoende aanmeldingen zal er ook opvang op woensdag en vrijdag aangeboden worden.

Wil je je kindje aanmelden? Klik hier!

Adresgegevens
IKC de Geluksvogel
Balijeweg 101
6222 BE Maastricht

Wil je meer lezen over hoe wij werken binnen het kinderdagverblijf? Lees het dan hier in ons pedagogisch beleidsplan: Pedagogisch beleidsplan KDV Koekoeksnest