Kinderdagverblijf Wyck bestaat uit twee babygroepen en drie peutergroepen en is gelegen in het hart van Maastricht, Wyck. Het kinderdagverblijf is onderdeel van kindcentrum Samen Wyck.

Babygroep (0-2 jaar)

Ons kinderdagverblijf heeft twee horizontale groepen. Wanneer je kindje 6 weken oud is, kan het starten in een van onze babygroepen. Rust, reinheid en regelmaat staan centraal. De jongste baby’s volgen hun eigen dagritme. Naarmate je kindje ouder wordt, draait het bij ons mee in een gezamenlijke dagstructuur.

Benieuwd hoe dat gaat, een dagje in de babygroep? Kijk mee met Olivia!

 

Peutergroep (2-4 jaar)

Bij een leeftijd van 2 jaar stroomt je kind door naar een van onze peutergroepen. Wij bieden binnen ons kinderdagverblijf VVE (voor- en vroegschoolse educatie) aan. Hierbij staat leren door spelen, leren door doen en leren door ontdekken centraal. We werken elke periode met een nieuw thema. Het omgaan met leeftijdsgenootjes vinden wij heel belangrijk binnen onze opvang. Samenspel en leren van elkaar wordt dan ook gestimuleerd door onze pedagogisch medewerkers.

In elke groep is er dagelijks plaats voor 16 kinderen. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers per groep. Zo zijn er voor zowel jou als ouder als voor je kind elke dag vertrouwde gezichten te zien in de groep.

Door middel van ons online dagboek, de applicatie Bitcare, kan je als ouder op elk gewenst moment van de dag zien wat je kind meemaakt bij Samen Spelen.  Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer je kind heeft geslapen, gegeten, gedronken en kunnen er leuke foto’s gedeeld worden.

Naïm neemt je een dagje mee in de peutergroep!

 

Openingstijden
Het kinderdagverblijf is geopend van maandag t/m vrijdag van 7:30 uur tot 18:00 uur.

Het is mogelijk om aan het begin van de dag een verlenging van een half uur in te kopen, waardoor de opvang voor jouw kind om 7.00 uur kan starten. Aan het einde van de dag is dit tevens mogelijk, dit betekent dat de opvang voor jouw kind pas om 18:30 uur sluit.

Wil je je aanmelden? Klik dan hier!

Adresgegevens
KDV Samen Spelen Wyck
Franciscus Romanusweg 50
6221 AH Maastricht

Tel. 043-7370083
info@samenspelen.net

Het algemeen pedagogisch beleid als kader van de organisatie

Om ouder(s), medewerkers van Samen Spelen en derden (o.a. gemeentelijke instellingen als GGD) inzicht te geven in de werkwijze van onze organisatie en waar wij voor staan, is het algemeen pedagogisch beleidsplan ontwikkeld. Het beschrijft onze visie en kernwaarden, en geeft onze uitgangspunten weer.

Download hier het pedagogisch beleid voor het KDV: Pedagogisch werkplan Samen Spelen Wyck KDV juni 2019