PO Frontenkwartier

Samenspelen-Belfort-PO-20220408-034.jpg

Peuteropvang Frontenkwartier

Peuters van 2 tot 4 jaar willen wij spelenderwijs laten ontdekken. Zo gaan ze met hun handen in de aarde of juist in de lijm. Er zijn verschillende speelhoeken ingericht: de huishoek, bouwhoek, leeshoek en het atelier. We werken aan de hand van de VVE-methodiek (Voor- en Vroegschoolse Educatie) ‘Speelplezier’. In elke hoek zijn materialen te vinden die tijdens de wisselende thema’s worden aangepast. 

We vinden het belangrijk om de peuters van onze opvang samen te laten spelen en ontdekken met de kleuters van de basisschool. Daarmee bouwen we bewust aan die doorgaande lijn van opvang naar onderwijs. 

Praktisch

Groepen

De peuteropvang bestaat uit één stamgroep. De groepsruimte bevindt zich in Basisschool Oda op de begane grond aan de linkerkant van het gebouw. De peuteropvang heeft haar eigen ingang. Er is een (kleine) eigen buitenruimte, die grenst aan de speelplaats van de basisschool.

Pedagogisch beleid

In ons pedagogisch beleidsplan leggen wij uit hoe wij vorm geven aan kwalitatieve opvang die in lijn is met de wet en met onze eigen visie en kernwaarden. Je vindt er ook een aantal praktische uitgangspunten over bijvoorbeeld de dagindeling op onze locatie, informatiemomenten en gezondheid en hygiëne in terug.  

Download hier het pedagogisch beleid voor peuteropvang Frontenkwartier: Pedagogisch beleidsplan PO Frontenkwartier
 

Openingstijden en adres

Maandag t/m donderdag van 8.30-12.30 uur

Pastoor Habetsstraat 40
6217 KM Maastricht
043-7370083
 

Jouw kind aanmelden

Vraag een rondleiding aan en kom gezellig langs of meld je kind gelijk aan!

Aanmelden Een rondleiding aanvragen