Kinderdagverblijf

In onze kinderdagverblijven kunnen kinderen van 0 tot 4 jaar de hele dag worden opgevangen. Een ideale uitkomst voor werkende ouders die wellicht geen familie in de buurt hebben om op terug te vallen. 
Samenspelen-Wyck-20220405-166.jpg

We maken in de indeling van de ruimtes en natuurlijk ook in de aangeboden opvang onderscheid tussen baby’s en dreumesen. Bij de baby’s is er sprake van rust, reinheid en regelmaat en streven we echt naar een optimaal gevoel van geborgenheid. Het dagritme van je baby is daarin voor ons leidend. We volgen de ontwikkeling van je kleintje op het gebied van rollen, zitten, eten, staan en lopen. 

Bij de peuters ligt de nadruk dan weer iets meer op taalontwikkeling en spelend leren. Ook hier maken we dan gebruik van de VVE-methodiek (Voor- en Vroegschoolse Educatie) 'Speelplezier' (klik hier voor meer informatie). Deze kindjes kunnen vaak al meedraaien in een gezamenlijke dag structuur. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten en ontmoetingsmomenten met de peuters van de peuteropvang en de kleuters van de basisschool.

Elke periode is er een thema dat past bij de belevingswereld van je kind!

Een dag in het kinderdagverblijf

Onze locaties met een kinderdagverblijf

Veelgestelde vragen

Kan ik langskomen voor een rondleiding?

Dat kan zeker! Wanneer je geïnteresseerd bent om je kind naar een van onze locaties te sturen, kun je contact met ons op nemen via het dit formulier. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen, om gezamenlijk zullen we een moment uitzoeken waar we je de locatie laten zien. Tijdens deze rondleiding krijg je de mogelijkheid om te zien hoe het eraan toegaat bij Samen Spelen en natuurlijk om de vragen die je nog hebt te stellen. 

Hoe verloopt de aanmelding?

Als je je kindje hebt ingeschreven, zal onze klantadministratie zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Samen kijken we dan naar de gewenste opvangdagen en of er ruimte is op de locatie. Mocht dit niet zo zijn, dan kijken we samen naar naar andere mogelijkheden. Is dit niet het geval dan kunnen we je zoon of dochter altijd op een wachtlijst zetten.

Is er een wachtlijst?

Of er een wachtlijst is hangt af van welke locatie en dagen je opvang voor je kind nodig hebt. Wanneer je het aanmeldingsformulier opgestuurd hebt, zal een van onze medewerkers contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bij Samen Spelen kijken we graag naar wat er wél kan, dus meestal komen we gezamenlijk tot een oplossing die voor alle partijen uitkomt.

Heb je toch nog vragen? Schroom je dan niet om contact met ons op te nemen. 

Kan ik een dag ruilen?

Je kunt een gemiste dag ruilen, mits je  je kind 24 uur van tevoren hebt afgemeld. Een ruiling kan worden aangevraagd in Bitcare. Voor een ruildag gelden de volgende voorwaarden:
Er is plaats in de groep van je kind, het ruilen vindt plaats een maand voorafgaand of volgend op de ruildatum, dagdelen kunnen niet gereserveerd worden, feestdagen waarop wij zijn gesloten, kunnen niet geruild worden, het ruilen van dagdelen is een service; hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind naar de kinderopvang?

In ons kinderdagverblijf is je kindje welkom vanaf 6 weken tot 4 jaar. 

Is er een app voor ouders waarmee ik kan volgen wat mijn kind doet in de opvang?

Door middel van ons online dagboek, de applicatie Bitcare, kan je als ouder op elk gewenst moment van de dag zien wat je kind meemaakt bij Samen Spelen.  Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer je kind heeft geslapen, gegeten, gedronken en kunnen er leuke foto’s gedeeld worden. 

Jouw kind aanmelden

Vraag een rondleiding aan en kom gezellig langs of meld je kind gelijk aan!

Aanmelden Een rondleiding aanvragen