Peuteropvang

Onze peuteropvanglocaties maken allemaal onderdeel uit van een kindcentrum. Dat betekent dat onze opvang samen met de basisschool en in sommige gevallen nog andere organisaties, gevestigd is in hetzelfde gebouw. Dat is wel zo makkelijk, want zo kunnen opvang en onderwijs maximaal op elkaar worden afgestemd. 

 

Samenspelen-Belfort-PO-20220408-038.jpg

Wij vinden het belangrijk dat peuters leren door te spelen. Daarom werken wij in de peuteropvang met de VVE-methodiek (Voor- en Vroegschoolse Educatie) ‘Speelplezier’. Kijk voor meer informatie op https://www.speelpleziermethodiek.nl/.

Ook op het gebied van ontwikkeling en zorg is er een nauwe samenwerking en doorgaande lijn binnen de kindcentra. Zo worden bepaalde thema’s rondom spelen en leren afgestemd tussen de peuters en de kleuters en worden er samen leuke activiteiten georganiseerd. Op die manier kunnen kinderen van verschillende leeftijden samen spelen en leren met en van elkaar.

Spelenderwijs leren en ontdekken, dat is waar Samen Spelen voor staat!

Een dag in de peuteropvang

Onze locaties met een peuteropvang

Veelgestelde vragen

Kan ik langskomen voor een rondleiding?

Dat kan zeker! Wanneer je geïnteresseerd bent om je kind naar een van onze locaties te sturen, kun je contact met ons op nemen via dit formulier. Een van onze medewerkers zal contact met je opnemen, om gezamenlijk zullen we een moment uitzoeken waar we je de locatie laten zien. Tijdens deze rondleiding krijg je de mogelijkheid om te zien hoe het eraan toegaat bij Samen Spelen en natuurlijk om de vragen die je nog hebt te stellen. 

Hoe verloopt de aanmelding?

Als je je kindje hebt ingeschreven, zal onze klantadministratie zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Samen kijken we dan naar de gewenste opvangdagen en of er ruimte is op de locatie. Mocht dit niet zo zijn, dan kijken we samen naar naar andere mogelijkheden. Is dit niet het geval dan kunnen we je zoon of dochter altijd op een wachtlijst zetten.

Is er een wachtlijst?

Of er een wachtlijst is hangt af van welke locatie en dagen je opvang voor je kind nodig hebt. Wanneer je het aanmeldingsformulier opgestuurd hebt, zal een van onze medewerkers contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bij Samen Spelen kijken we graag naar wat er wél kan, dus meestal komen we gezamenlijk tot een oplossing die voor alle partijen uitkomt.

Heb je toch nog vragen? Schroom je dan niet om contact met ons op te nemen. 

Kan ik een dag ruilen?

Je kunt een gemiste dag ruilen, mits je  je kind 24 uur van tevoren hebt afgemeld. Een ruiling kan worden aangevraagd in Bitcare. Voor een ruildag gelden de volgende voorwaarden:
Er is plaats in de groep van je kind, het ruilen vindt plaats een maand voorafgaand of volgend op de ruildatum, dagdelen kunnen niet gereserveerd worden, feestdagen waarop wij zijn gesloten, kunnen niet geruild worden, het ruilen van dagdelen is een service; hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind naar de peuteropvang?

Je kindje is vanaf 2 jaar welkom in onze peuteropvang. Kindjes met een VVE-indicatie kunnen starten met 2,5 jaar. 

Is er een app voor ouders waarmee ik kan volgen wat mijn kind doet in de opvang?

Door middel van ons online dagboek, de applicatie Bitcare, kan je als ouder op elk gewenst moment van de dag zien wat je kind meemaakt bij Samen Spelen.  Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer je kind heeft geslapen, gegeten, gedronken en kunnen er leuke foto’s gedeeld worden.

Jouw kind aanmelden

Vraag een rondleiding aan en kom gezellig langs of meld je kind gelijk aan!

Aanmelden Een rondleiding aanvragen