Onze vacatures

Durf jij de uitdaging aan? 

Samenspelen-Belfort-KDV-20220408-004.jpg

Over Samen Spelen


Samen Spelen is een jonge kinderopvangorganisatie die in 2014 is opgericht door ouders, voor ouders. Inmiddels zijn we gegroeid van één verticale groep naar een bekende en professionele kinderopvangorganisatie in Maastricht. Samen Spelen biedt opvang aan in zowel de oost- als westkant van Maastricht. We bieden verschillende vormen van kinderopvang aan: dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang.

De afgelopen jaren heeft Samen Spelen zich in de stad Maastricht hard gemaakt en gebouwd aan inclusieve kinderopvang en het werken in integrale kindcentra. We hebben hierin al veel bereikt, maar zijn natuurlijk niet klaar. Samen Spelen gelooft erin dat je elkaar nodig en enkel samen kan komen tot het verwezenlijken van plannen en ideeën. Er is dan ook veel samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en management in de vorm van overleggen, werkgroepen, etc. Inmiddels werkt Samen Spelen (integraal) samen met diverse basisscholen in Maastricht en zijn er verschillende opvanggroepen opgericht voor een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld de peuter-kleutergroep en de peuteropvang groep voor asielzoekerskinderen.

Samen Spelen, een werkplek aan waar jij groot mag dromen, jezelf kan zijn en durft te doen.

Onze vacatures

Locatiemanager

Vacature Locatiemanager

“Samen bouwen we aan een wereld waarin ieder kind welkom is, gezien wordt en deelneemt aan een fantastische reis van spel en ontdekking”

Bij Kinderopvang Samen Spelen geloven we in hoogwaardige kinderopvang. Sinds onze oprichting in 2014 hebben we ons ingezet om een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving te bieden waar kinderen kunnen groeien. Ons doel is niet alleen om het leven van kinderen en ouders positief te beïnvloeden, maar ook om bij te dragen aan de ontwikkeling van kindcentra waar kinderen van 0 tot 13 jaar een passend aanbod van onderwijs en opvang krijgen.

Wat houdt de functie in?
Als locatiemanager bij Samen Spelen Kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het effectief leiden en beheren van een specifieke cluster van locaties binnen onze organisatie. Je bent het essentiële aanspreekpunt en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur. Jouw taken omvatten onder andere het zorgen voor een soepele dagelijkse operatie, het waarborgen van kwalitatieve opvang en het vervullen van de behoeften van zowel kinderen als ouders. Bovendien speel je een sleutelrol in het realiseren van onze lange termijndoelstellingen, waaronder het streven naar het ontstaan van kindcentra in samenwerking met onderwijsinstellingen.

Wat ga je doen?
Als locatiemanager geef je leiding aan een team van pedagogisch medewerkers en zorg je voor een positieve werksfeer waarin iedereen zich gewaardeerd en gemotiveerd voelt. Je voert regelmatig werkoverleggen en gesprekken cycli met medewerkers om prestaties te bespreken, doelen te stellen en ontwikkelingsbehoeften te identificeren. Je werkt nauw samen met de pedagogisch beleidsmedewerkers en de afdeling HR en creëert een veilige werkomgeving waarin medewerkers op een correcte en effectieve wijze met elkaar communiceren en constructieve feedback wordt gegeven. Middels ons on-boarding proces begeleid je nieuwe medewerkers en zorg je voor een vlotte integratie in het team. Je bent verantwoordelijk voor de personeelsplanning en voorraadbeheer in overleg met de medewerker planning en secretarieel medewerker. 
Samen met de medewerker Veiligheid, gezondheid en Facilitair houd je toezicht op onderhoud, veiligheid en gezondheid van de locaties en neem je passende maatregelen indien nodig. Je zorgt voor een representatieve locatie en bereidt de locatie voor op GGD-controles.

Als Locatiemanager onderhoud je regelmatig contact met ouders/verzorgers en de oudercommissie om te zorgen voor een transparante communicatie en ouderbetrokkenheid. Daarnaast coördineer je communicatieactiviteiten zoals nieuwsbrieven, social media en rondleidingen om de locatie te promoten en klantrelaties te versterken.

Je werkt nauw samen met de andere locatiemanager en het managementteam aan het opstellen en afstemmen van het organisatiebeleid. Om de lange termijn doelstellingen van de organisatie te realiseren neem je deel aan IKC-overleggen en werk je nauw samen met onderwijsinstellingen.

Wat vragen wij?
•    Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van pedagogiek of sociaal werk;
•    Leiderschaps- en/of managementervaring (is een must!), bij voorkeur in de kinderopvangsector;
•    Sterk empathisch vermogen;
•    Uitstekende communicatie- en organisatievaardigheden;
•    Probleemoplossend denken;
•    Kennis van wet- en regelgeving is een pré.
•    Commercieel inzicht en budgetvaardigheden hebben zijn een pré. 

Wat bieden wij?
Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Kinderopvang (schaal 10) van €3743,- tot €5091,-. Daarnaast bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan.


Zin om bij ons team te komen?
Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in je carrière? Om deel uit te maken van een organisatie die gedreven wordt door passie en toewijding? Solliciteer vandaag nog en wordt een essentiële schakel in de groei van Kinderopvang Samen Spelen! De sollicitatiegesprekken vinden op de volgende momenten plaats:

•    Donderdag 16 mei tussen 9:00-12:30 uur;
•    Donderdag 16 mei tussen 16:000-17:30 uur;
•    Dinsdag 21 mei tussen 13:30-15:00 uur;
•    Donderdag 23 mei tussen 9:00-12:30 uur.

Stuur je cv naar Mike Driesen - info@samenspelen.net en vermeld "Sollicitatie Locatiemanager - Samen Spelen" in het onderwerp. We nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak om samen kennis te maken. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Pedagogisch medewerker Plus

Pedagogisch Medewerker Plus (PM Plus) - Samen Spelen


Schaal: 7 (cao Kinderopvang)


Samen Spelen is op zoek naar een enthousiaste en gedreven Pedagogisch Medewerker Plus (PM Plus) om ons team te versterken. Als PM Plus ben je niet alleen een pedagogisch medewerker op de groep, maar vervul je ook een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid, hygiëne, en algemene sfeer op onze locatie. Daarnaast neem je actief deel aan het ontwikkelen en implementeren van ons beleid, missie en visie. Ben jij de teamspeler die we zoeken en beschik je over de juiste vaardigheden? Lees dan verder en solliciteer!

Verantwoordelijkheden:

 • Signaleren en Rapporteren: Je bent verantwoordelijk voor het signaleren en rapporteren van onveilige situaties op de locatie, waardoor we altijd een veilige omgeving voor onze kinderen kunnen garanderen.
 • Hygiëne: Je houdt toezicht op de hygiëne op de locatie en zorgt ervoor dat alle richtlijnen en procedures worden nageleefd.
 • Hoofd BHV'er: Als hoofd Bedrijfshulpverlener ben je het aanspreekpunt voor alle BHV-gerelateerde zaken en coördineer je ontruimingsoefeningen.
 • Melding Infectieziekten: Je bent verantwoordelijk voor het tijdig melden van infectieziekten bij de GGD en het nemen van passende maatregelen.
 • Communicatie en Protocollen: Je zet communicatie en protocollen uit bij bijzondere situaties en zorgt voor een vlotte afhandeling.
 • Sfeer op de Werkvloer: Je bent het aanspreekpunt betreft de sfeer op de werkvloer en draagt bij aan een positieve en inclusieve omgeving.
 • Aanspreekpunt Backoffice: Je fungeert als het aanspreekpunt van de werkvloer naar verschillende backoffice-afdelingen en draagt zorg voor een goede samenwerking.
 • Verlofaanvragen en Ziekmeldingen: Je ondersteunt bij het indienen van verlofaanvragen en lost ziekmeldingen op de werkvloer adequaat op.
 • Beleid/Missie/Visie: Je draagt bij aan het uitzetten en implementeren van ons beleid, missie en visie op de locatie.
 • Leiding en Coördinatie: Je neemt leiding en verdeelt taken in actiepunten op de locatie, waardoor efficiëntie en effectiviteit worden bevorderd.
 • Afgevaardigde Algemene Vergadering: Je vertegenwoordigt de locatie in de algemene vergadering en brengt belangrijke inzichten in.

Profiel:

 • Je hebt een relevante pedagogische opleiding en ervaring in de kinderopvang.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om als teamspeler te functioneren.
 • Je kunt snel schakelen, organiseren en hebt een flexibele instelling.
 • Het vermogen tot 'omdenken' en het vinden van creatieve oplossingen in uitdagende situaties.


Ben jij de Pedagogisch Medewerker Plus die we zoeken? Heb je de drive om een belangrijke rol te spelen in de groei en ontwikkeling van Samen Spelen? Solliciteer dan vandaag nog!

Stuur je cv naar Mike Driesen - info@samenspelen.net en vermeld "Sollicitatie PM Plus - Samen Spelen" in het onderwerp. We nemen dan contact met je op voor het maken van een afspraak om samen kennis te maken. We kijken ernaar uit om van je te horen!
Samen Spelen is een inclusieve werkgever en streeft naar diversiteit in haar team. We moedigen kandidaten van alle achtergronden aan om te solliciteren.

Medewerker Technische dienst

Medewerker Technische Dienst 


Kinderopvang Samen Spelen is op zoek naar een enthousiaste en vindingrijke Medewerker Technische Dienst om ons team te versterken. Zie jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doe je?
Als Medewerker Technische Dienst ben je verantwoordelijk voor het onderhoud, het oplossen van technische problemen en het coördineren van veiligheidsplannen binnen onze kinderopvangfaciliteiten. Je draagt bij aan een veilige en goed onderhouden omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.Daarnaast voer je diverse logistieke taken uit en heb je een breed scala aan klussen om je vaardigheden toe te passen.
•    Uitvoeren van preventief onderhoud aan de faciliteiten van Kinderopvang Samen Spelen.
•    Snel en efficiënt oplossen van technische problemen en storingen.
•    Coördineren en implementeren van veiligheidsplannen om de veiligheid van kinderen en medewerkers te waarborgen.
•    Onderhouden van contacten met externe uitvoerende partijen en leveranciers.
•    Assisteren bij logistieke taken, waaronder ontvangst en distributie van materialen.
•    Zelfstandig plannen en uitvoeren van diverse technische klussen.


Wie zoeken we?
•    Een technische achtergrond op minimaal MBO-niveau.
•    Aantoonbare ervaring in onderhoud en technisch beheer.
•    Vindingrijk en oplossingsgericht denkvermogen.
•    Zelfstandig kunnen werken en initiatief tonen.
•    Flexibel
•    Goede communicatieve vaardigheden.
•    Affiniteit met de kinderopvangsector is een pluspunt.


Wat bieden we?
•    een uitdagende en afwisselende functie binnen een warme en professionele omgeving
•    een functie voor 24 uur per week
•    een enthousiast en gemotiveerd team om mee samen te werken.
•    een organisatie die gelooft in het motto: "Droom groot, ben jezelf, durf te doen!"
•    een salaris dat past bij je ervaring en kwalificaties, conform de cao kinderopvang. Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de functievereisten? Stuur dan je cv naar Mike Driesen - info@samenspelen.net. Wij bellen je dan op voor het maken van een afspraak om samen een kop koffie te drinken tijdens een eerste kennismaking.
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Mike Driesen. Wij kijken uit naar je sollicitatie en heten je welkom in ons team van toegewijde professionals bij Kinderopvang Samen Spelen.

Pedagogisch medewerker KDV

Vacature pedagogisch medewerker KDV

Binnen Maastricht hebben we op verschillende plekken een kinderdagverblijf, opvang van 0-4 jaar. Hier hebben wij horizontale groepen en enkele verticale groepen. In alle peutergroepen of met VVE-speelplezier gewerkt. 

Specifiek voor het KDV zoeken wij pedagogisch medewerkers. Lijkt het je leuk om met deze doelgroep te werken, aarzel dan niet om te solliciteren!

Wij zijn op zoek naar:

 • Iemand die tussen de 16 en 32 uur per week wil werken;
 • Bij voorkeur iemand die over een VVE certificaat en taalniveau 3F beschikt;
 • Iemand die minimaal een MBO-niveau 4 diploma heeft;
 • Iemand die bij voorkeur ervaring in de kinderopvang heeft (zie voor meer info ‘Wat bieden wij jou?’)

Het team van Samen Spelen bestaat uit werknemers tussen de 20 en 66 jaar. We geloven in een leven lang leren, van en met elkaar. Er wordt geïnvesteerd in zowel formele als informele personeelsbijeenkomsten. Hierin stimuleren we naast het samenwerken met elkaar, ook het leren kennen van elkaar en niet onbelangrijk… het vooral heel leuk hebben met elkaar.

Wie past er bij ons?

 • Een collega die een nieuwe uitdaging aan durft te gaan.
 • Een collega die zijn/haar ervaring kan bijdragen in ons team.
 • Een collega die het leuk vindt om mee te bouwen en -werken aan inclusieve kinderopvang en integrale kindcentra.
 • Een collega die enthousiasme brengt binnen ons team.


Wat bieden wij jou?

 • Zekerheid in de vorm van overname van arbeidsvoorwaarden (indien je al werkzaam bent in de kinderopvang).
 • Overige (arbeids)voorwaarden conform CAO.
 • Een diverse en uitdagende werkplek op één van onze locaties.
 • Een enthousiast team aan collega’s.
 • Het meewerken en bouwen aan inclusieve kinderopvang en integrale kindcentra in Maastricht.

Voor verdere informatie omtrent deze vacature kun je contact opnemen met Martje Paanakker, tel 043-7370083
Jouw brief en CV stuur je naar martje@samenspelen.net

Pedagogisch medewerker BSO

Vacature pedagogisch medewerker BSO

Binnen Maastricht bieden we op verschillende plekken buitenschoolse opvang aan. Kinderen van 4-13 jaar kunnen na schooltijd bij ons terecht. We werken met alle BSO's nauw samen met school en op sommige locaties delen we ook een gebouw. 

Specifiek voor de BSO zoeken wij pedagogisch medewerkers.
Ben jij gediplomeerd of ben je bezig met een opleiding (bijv Pabo of Pedagiek) en zoek je een leuke bijbaan? Aarzel dan niet om te solliciteren!

Wij zijn op zoek naar:

 • Iemand die tussen de 12 en 20 uur per week wil werken;
 • Iemand die minimaal een MBO-niveau 4 diploma heeft;
 • Iemand die bij voorkeur ervaring in de kinderopvang heeft (zie voor meer info ‘Wat bieden wij jou?’)

Het team van Samen Spelen bestaat uit werknemers tussen de 20 en 66 jaar. We geloven in een leven lang leren, van en met elkaar. Er wordt geïnvesteerd in zowel formele als informele personeelsbijeenkomsten. Hierin stimuleren we naast het samenwerken met elkaar, ook het leren kennen van elkaar en niet onbelangrijk… het vooral heel leuk hebben met elkaar.

Wie past er bij ons?

 • Een collega die een nieuwe uitdaging aan durft te gaan.
 • Een collega die zijn/haar ervaring kan bijdragen in ons team.
 • Een collega die het leuk vindt om mee te bouwen en -werken aan inclusieve kinderopvang en integrale kindcentra.
 • Een collega die enthousiasme brengt binnen ons team.


Wat bieden wij jou?

 • Zekerheid in de vorm van overname van arbeidsvoorwaarden (indien je al werkzaam bent in de kinderopvang).
 • Overige (arbeids)voorwaarden conform CAO.
 • Een diverse en uitdagende werkplek op één van onze locaties.
 • Een enthousiast team aan collega’s.
 • Het meewerken en bouwen aan inclusieve kinderopvang en integrale kindcentra in Maastricht.

Voor verdere informatie omtrent deze vacature kun je contact opnemen met Martje Paanakker, tel 043-7370083
Jouw brief en CV stuur je naar martje@samenspelen.net

Vragen over een vacature?  Neem contact met me op!

Mike Driessen
info@samenspelen.net | 043-7370083

Durf je de uitdaging aan? Solliciteer nu! 

Wij verwerken jouw persoonsgegevens alleen in het kader van de sollicitatie. De wettelijke basis hiervoor is art. 6 par. 1 lit. f AVG.

Hoe word ik een Samen Speler?

1. Solliciteer

Heb je bij ons gesolliciteerd? Super! Onze HR collega’s bekijken je sollicitatie en nemen binnen 1 week contact met je op.

2. Kennismakingsgesprek met een kopje koffie of thee 

Je komt gezellig bij ons langs om te kijken of er een klik is. Bij dit gesprek is onze HR medewerker aanwezig.

3. Tweede gesprek of meeloopmoment

Goed nieuws! Het eerste gesprek is aan beide kanten goed bevallen en we zijn een stapje verder.
Afhankelijk van de functie waar je naar solliciteert heb je met ons een tweede gesprek of een meeloopmoment in een groep. 

4. Contractvoorstel

Je ontvangt van ons een aanbod die jij hopelijk niet kan weigeren. 

5. Welkom!

Je komt een laatste keer langs om een krabbeltje te zetten. Welkom bij Samen Spelen!

Zoek je een stageplek? Laat het ons weten!

Wij bieden bij Samen Spelen verschillende werk-en leerplekken aan. Klik hier voor meer info. 

Veelgestelde vragen

Ik heb geen ervaring in de kinderopvang, kan ik toch solliciteren?

Om te mogen werken in de kinderopvang, heb je een elk geval een geldig diploma nodig. Als je ervaring hebt is dat natuurlijk een pré, maar wij staan ook open voor mensen zonder ervaring die ervoor open staan om te leren. 

Twijfel je of je met jouw diploma mag werken in de kinderopvang? Doe dan hier de diplomacheck!

Met welke diploma's kan ik in de kinderopvang werken?

Ben je benieuwd of je met jouw diploma in de kinderopvang mag werken? Klik dan hier en doe de diplomacheck!

Kan ik via Samen Spelen een cursus of opleiding volgen?

Samen Spelen investeert jaarlijks in haar medewerkers door opleidingen, cursussen en workshops aan te bieden. We vragen onze medewerkers op verschillende momenten in het jaar om te laten weten waar de behoeften liggen op het gebied van scholing en proberen hier zo goed mogelijk op in te spelen.