Ons kinderdagverblijf heeft twee horizontale groepen. Kinderen vanaf 6 weken kunnen starten in een van onze babygroepen. Rust, reinheid en regelmaat staan centraal. De jongste baby’s volgen hun eigen dagritme. Naarmate je kindje ouder wordt draait het bij ons mee in een gezamenlijke dagstructuur.

Bij een leeftijd van 2 jaar stroomt je kind door naar een van o
nze peutergroepen. Wij bieden binnen ons kinderdagverblijf VVE (vroege voorschoolse educatie) aan. Hierbij staat leren door spelen, leren door doen en leren door ontdekken centraal. We werken elke periode met een nieuw thema. Het omgaan met leeftijdsgenootjes vinden wij heel belangrijk binnen onze opvang. Samenspel en leren van elkaar wordt dan ook gestimuleerd door onze pedagogisch medewerkers.

In elke groep is er dagelijks plaats voor 16 kinderen. Wij werken met vaste pedagogisch medewerkers per groep. Zo zijn er voor zowel jou als ouder als voor je kind elke dag vertrouwde gezichten te zien in de groep.

Door middel van ons online dagboek, de applicatie Bitcare, kan je als ouder op elk gewenst moment van de dag zien wat je kind meemaakt bij Samen Spelen.  Zo kan je bijvoorbeeld zien wanneer je kind heeft geslapen, gegeten, gedronken en kunnen er leuke foto’s gedeeld worden.

Het algemeen pedagogisch beleid als kader van de organisatie

Om ouder(s), medewerkers van Samen Spelen en derden (o.a. gemeentelijke instellingen als GGD) inzicht te geven in de werkwijze van onze organisatie en waar wij voor staan, is het algemeen pedagogisch beleidsplan ontwikkeld. Het beschrijft onze visie en kernwaarden, en geeft onze uitgangspunten weer.
Download hier ons pedagogisch beleid voor het KDV: Pedagogisch werkplan Samen Spelen Wyck KDV